Creëren van bewustzijn bij medewerkers: voorwaarde voor veiligheid!

Een eerste instrument om bewustzijn te creëren over de huidige veiligheidscultuur binnen de organisatie is het meten daarvan. Dit kan online en/of in de cultuurladder workshop.  

Wij passen deze toe in het IHMSTM programma (het door ons ge-update en uitgebouwde SHELL Hearts and MindsTM  en DUPONTTM  Safety PerceptionTM programma).

Omdat op het gebied van veiligheidscultuur de luchtvaart vooraan staat, gebruiken wij dan ook steeds meer tools en technieken uit die luchtvaart.

Onze trainingen en workshops omvatten Crew/Collaborative Resource Management, Human factors  en Just Culture. Deze zijn uiterst effectief en hebben veel impact. Wij maken hierbij o.a. gebruik van Eurocontrol en KLM flight simulators.

De deelnemers worden zich bewust van de wijze en mate waarin zij veiligheidselementen in de praktijk toepassen. Communicatie, teamgedrag, leiderschap, doelen, openheid over fouten en risico’s als aanzet tot leren.

 

Dit is een team en persoonlijke bewustwording.

Telkens formuleren alle individuele medewerkers hun eigen verbeterpunten en voeren deze uit. Zo gaat bewustwording over in bijdragen aan de eigen veiligheid en verbetering van de veiligheidscultuur. Hiermee wordt gestimuleerd dat medewerkers hun cirkel van invloed uitbreiden en wordt een begin gemaakt van ‘moeten’ naar ‘willen’.

DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian