Executive Coaching

Personal- (executive) coaching is een veranderproces gericht op het vergroten van zelfinzicht en persoonlijke reflectie, iemand anders door jouw bril laten kijken. Het richt zich op bijstelling en bewustwording van denken en handelen. Coaching is een efficiënte methode om de interactie tussen individuen en organisatie te optimaliseren.

De redenen waarom coaching wordt toegepast zijn zeer divers. In veel gevallen betreft het het on the job bijbrengen van nieuwe vaardigheden en technieken (bijvoorbeeld bij promotie).

In andere gevallen betreft het ondersteuning of klankborden voor het (top)management. Deze bevinden zich veelal in een geïsoleerde positie, waardoor het delen van ervaring, met een speciaal getrainde, executive als coach veelal tot verrassende resultaten leidt.

Omdat een coachingsprogramma zeer persoonsgebonden is, wordt een op de persoon gericht programma samengesteld.  We stemmen samen het programma af op de situaties en problemen waarmee u wordt geconfronteerd. Na afloop van de coaching volgt een afrondende bespreking. Omdat coaching veelal gericht is op reflectie, leert de gecoachte de gevolgen van het eigen gedrag in de werksituatie vooraf in te schatten. Hierdoor wordt de persoonlijke effectiviteit (als manager) sterk verbeterd.

Het coachingsprogramma kent diverse vormen. Vooral bij executive coaching betreft het hoofdzakelijk een klankbord funktie zijn voor de persoon in kwestie.

Door Personal coaching nemen persoonlijk plezier en effectiviteit in denken en handelen toe met uitstraling naar de directe omgeving.

De coaching wordt gekoppeld aan concrete, reële vraagstukken uit de praktijk van alledag, waardoor het resultaat van het leerproces direct invloed heeft in het heden.

Personal coaching is een leermethode met veel effectief rendement, zowel op de korte als de langere termijn. Door de wisselwerking van reflecteren en leren neemt het effect van het optreden snel toe.Personal coaching is daarom altijd een verstandige en verantwoorde investering in waardevolle medewerkers.

DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian