Interact IHMS Veiligheidsprogramma

Het IHMS™ veiligheidsprogramma is een filosofie, methodologie en tool-set voor het begrijpen, stimuleren en implementeren van gedragsverandering van mensen in een organisatie, van ‘we moeten’ naar ‘we willen’. Aan de basis liggen het SHELL Hearts & Minds en het DUPONT™ SAFETY PERCEPTION programma. Beiden zijn wetenschappelijk gefundeerd (respectievelijk ontwikkeld door SHELL en DUPONT™ met daarin 20 jaar studie en onderzoek door de Universiteit Manchester, Aberdeen & Leiden alsmede ca. 200 jaar aan ervaring en kennis binnen de Dupont organisatie en later ook organisaties daarbuiten).

Beide programma’s worden nog steeds succesvol toegepast binnen SHELL en Dupont maar inmiddels ook honderden andere bedrijven en organisaties in verschillende sectoren, wereldwijd.

In de loop der tijd heeft Interact dit programma verder doorontwikkeld en ge-update. Met name aan de menskant (zelfinzicht en persoonlijke verantwoordelijkheid), aan de kant van het topmanagement en op het vlak van verankering vinden wij aanvullingen noodzakelijk. Alles voorafgegaan door een gedegen analyse.

 

IHMS

Interact IHMSTM . De doorontwikkeling op SHELL Hearts & Minds™ en de DUPONT™ SAFETY PERCEPTION 

We hebben deze programma’s aangevuld met andere bewezen effectieve methodieken in leiderschap en gedragsinterventies. Van MT, teams tot individu. Inmiddels passen we IHMS™ toe in diverse sectoren zoals onder meer de (Petro)chemische-, productie-, nautische- en aero Industrie en de zorgsector. Onze IHMS™ aanpak omvat tools, effectieve aanvalsplannen en ervaren senior facilitators om iedereen binnen de organisatie te betrekken bij het managen van veiligheid, welzijn en gezondheid en dit te zien als integraal onderdeel van het werk. 

Deze implementatietechnieken en -middelen vormen de IHMS™ Toolkit

DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian