Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

People, Planet, Profit

Geld verdienen en maatschappelijk verantwoord kunnen op lange termijn niet zonder elkaar. Het toenemend belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) biedt kansen voor organisaties die hier tijdig en slim op inspelen. Kansen om zich onderscheiden te van de concurrentie, om “preferred supplier” te worden, om een aantrekkelijke werkgever te zijn én om te profiteren van de financiële voordelen die duurzaam ondernemen biedt.

Hoe helpt Interact?

Organisaties kunnen zich met MVO onderscheiden op het raakvlak tussen inhoud en aantoonbaarheid:

– Inhoud – contracten, processen en procedures, gebruik van grondstoffen en energie. Interact is thuis in de inhoud en helpt met het aanbrengen van focus en het realiseren van strategie en acties om optimaal te kunnen profiteren van duurzaam ondernemen.

– Aantoonbaarheid – Interact weet hoe aantoonbaarheid op de meest effectieve wijze kan worden bereikt. Of dat is middels “story telling”, zelfverklaringen, aansluiten bij communities of via certificering en audits. Interact helpt ook bij het onderliggende traject van vastlegging in procedures, registraties en verklaringen betrokken afdelingen en organisaties als inkoopafdelingen, vergunningverleners, subsidieverstrekkers, certificerende instanties en last but not least de eigen werknemers.

Om focus, effectiviteit en resultaat te garanderen begint Interact elk MVO traject met het uitdiepen van de antwoorden op deze drie vragen:

– Wat wil ik bereiken?

– Wat is daarvoor belangrijk?

– Hoe is dat te beïnvloeden?

Op basis van dit vertrekpunt gaat Interact verder. Waarbij de samenhang tussen inhoud en aantoonbaarheid op effectieve wijze wordt gerealiseerd. En u zich geen zorgen hoeft te maken om zin en onzin rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Op het gebied van energietransitie en duurzame energie werkt InterAct onder de brandname Energy Tactics. Zie www.energy-tactics.com

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Interact realiseert. Interact ontzorgt.

BLenergy
DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian