Procesoptimalisatie

Er wordt veel over procesoptimalisatie gepraat, waardoor het soms bijna een wat abstract begrip wordt. Gek eigenlijk, want het doel van procesoptimalisatie is heel duidelijk: processen optimaliseren. Soms is het daarom goed om onze processen weer eens te herbezien. Hoe werken we eigenlijk? Waar ontstaan fouten? Hoe kunnen we deze elimineren?

Door procesoptimalisatie:

  • Werkt men efficiënter.

In de loop der jaren groeit een bedrijf en komen er extra werkzaamheden en processen bij. In de hectiek van alledag gebeurt dat lang niet altijd even optimaal, waardoor er zich ongemerkt veel vertragende factoren in je bedrijfsvoering kunnen ophopen. Door hier af en toe even bij stil te staan en kritisch onder de loep te nemen krijgen we een efficiënter bedrijf.

  • Levert men beter werk.

Zwakke punten worden duidelijk en kunnen geëlimineerd worden, waardoor kwetsbare schakels in de processen worden opgelost en de kans op fouten worden verkleint.

  • Meer duidelijkheid

Bij het optimaliseren van processen breng je duidelijk alle verantwoordelijkheden in kaart en waar die binnen het bedrijf horen. Zo ontstaat overzicht en kan er sneller gestuurd worden wanneer dit nodig is.

  • Meer veiligheid

Slecht uitgedachte processen kunnen gevaar opleveren. Niet alleen voor de resultaten, maar ook voor werknemers en klanten? Denk bijvoorbeeld aan klantgegevens die door een procesfout op straat komen te liggen.

  • Geen verspilling meer

Inefficiënte processen leiden tot verspilling. Van arbeidskracht, maar ook van tijd en uiteindelijk natuurlijk geld.

BLproopt
DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian