Veiligheidscultuur

Een duurzaam en vooruitstrevend veiligheidsbeleid bestaat alleen als dit door de veiligheidscultuur wordt ondersteund en versterkt. De veiligheidscultuur omvat de waarden, de overtuigingen en de gedragingen van de mensen in de organisatie. Een veiligheidscultuur dwing je dus niet af. Je kunt er wel aan bouwen. 

Het in kaart brengen van de veiligheidscultuur van de organisatie kan op diverse manieren worden gedaan. Vaak is het noodzakelijk of zeer wenselijk om een bredere of diepte-cultuuranalyse uit te voeren. Soms volstaat een  analyse of onderzoek waarbij gericht op zoek wordt gegaan naar de oorzaken van bepaalde risico’s of problemen rondom de veiligheid. 

Steeds meer ook is het in kaart brengen en monitoren van de veiligheidscultuur gewenst dan wel vereist, als onderdeel van interne en externe inspecties en voldoen aan wet-en regelgeving (compliance).

Wij kennen de overheden en weten wat zij verlangen. Wij zijn dan ook in staat om opdrachtgevers op het gebied van veiligheidscultuur zodanig te ondersteunen dat zij ook in dit aspect in veilig vaarwater komen en ten gevolge van onze aanpak blijven.

Interact maakt gebruik van de beste analysemethodieken om uw veiligheidscultuur in kaart te brengen. Wij hanteren gedegen on-line methodieken of wij gaan juist met de medewerkers aan de slag om deze ter plekke te bepalen (obv IHMS analyse). Afhankelijk van wat er nodig is kiest Interact in overleg met de opdrachtgever een bepaalde aanpak.

 

Bewustzijn bij medewerkers: voorwaarde voor verandering  lees meer ….. 

Meten van veiligheidscultuur als basis voor een effectief en duurzaam veranderingstraject     lees meer …..  

Interact IHMS tm : Shell Hearts &Minds plus Dupont Safety Perception Updated     lees meer …..  

IZEP Risicoanalyse    lees meer …..

 

Kort samengevat bieden wij:

– diep inzicht op de huidige veiligheidssituatie en -cultuur binnen uw organisatie op concrete veiligheidsaspecten;

– een beeld van de gewenste veiligheidssituatie en –cultuur;

– een concreet verbeterplan;

– de implementatie van A-Z;

– betrokkenheid en commitment van medewerkers uit alle lagen van de organisatie omdat met elkaar is bepaald welke verbeteringen nodig zijn;

– een aanzet om ‘continue verbeteren’ teweeg te brengen;

– de groei van het veiligheidsbewustzijn bij alle deelnemers;

– een veiligheidscultuur waar ook inspecties blijvend tevreden mee zijn;

– organisaties waar veiligheid stevig in het DNA zit ingebed;

interact veiligheid
IHMS
DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian