Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2719 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3615 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2715) in /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 700 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2715) in /customers/5/f/e/interactconsult.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 708 Interact, Veiligheidscultuur implementeren

Veiligheidscultuur in het DNA

Voor veel organisaties is veiligheid gelijk aan het nauwgezet volgen (en monitoren) van procedures en voorschriften, het voldoen aan wet- en regelgeving en het goed doorstaan van inspectierondes. 

Sommige organisaties zijn al verder en zijn NEN gecertificeerd voor de cultuurladder (zie ons IHMS programma).

Maar duurzame en vooruitstrevende veiligheid bestaat alleen als deze volledig ingebed is in het DNA van de organisatie. Een echte cultuur van veiligheid vraagt om een nummer 1 prioriteit van het top-management en medewerkers. 

Echte veiligheid vereist een continu veilig gedrag, veilig denken en een groot situatiebewustzijn bij alle medewerkers op ieder niveau. 

Een veiligheidscultuur dwing je ook niet af. Je kunt er wel aan bouwen. Samen willen leren en niet in herhaling vallen vereist constructief kritisch denken en kritiek mogen uiten. Niet ‘het afstraffen van fouten’ maar juist het bespreekbaar maken daarvan is een sleutelelement (just culture). 

BRZO inspecties richten zich meer en meer op de aanwezigheid van een sterke veiligheidscultuur. Teveel organisaties vallen in herhaling. Het is daarom dat wij proactief contact onderhouden met de overheden. 

Wij zijn dan ook in staat om opdrachtgevers op het gebied van veiligheidscultuur zodanig te ondersteunen dat zij ook ten aanzien van dit aspect in veilig vaarwater komen en (ten gevolge van onze aanpak) blijven.

Interact past veel technieken uit de luchtvaart toe, de meest vooruitstrevende vorm van veiligheidscultuur. Wij ondersteunen complete verandertrajecten: Te beginnen met nul-metingen en interviews, (on-line) metingen, volledige training (o.a. een updated cultuurladder – IHMS), luchtvaart gerelateerde workshops, CREW Resource management voor team optimalisatie, gedragsverandering en beklijving/continu verbeteren.

Afhankelijk van wat er nodig is kiest Interact in overleg met de opdrachtgever een bepaalde aanpak.

interact veiligheid
CRM
DutchEnglishGermanFrenchRussianChinese (Simplified)SpanishArabicItalian